☰ MENÜ

Pályázatok

 

2015.11.29.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE TÖRTÉNT BALÁSTYÁN

A Burkolólap 2000 Kft. „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázaton az Európai Regionális Fejlesztési Alapból több, mint 198 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program keretében.

Burkolólap 2000 Kft. „Iparterület fejlesztése Balástyán” című pályázata a 6764 Balástya, 0227 hrsz. alatt valósult meg a DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0026 számú azonosító számon.

„Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” névre hallgató projekt 198.510.000 forintos támogatást nyert az Európai Uniótól. Ezt még közel 133 millió forint saját forrással kiegészítve alakította ki az ipari területet a Burkolólap 2000 Kft.
A projekt célja magas szintű infrastruktúrával és szolgáltatásokkal ellátott ipari terület kialakítása Balástya község külterületén. A 311/2007. (XI.17.) Korm. rendelet szerint a helyszín (Kisteleki kistérség) a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozik, ezért cél a gazdaság fejlődésének folyamatos támogatása, és újabb vállalkozások betelepülésének elősegítése egy vonzó ipari környezet kialakításával. A beruházás megvalósítását indokolta, hogy a legközelebb található Kistelek Város Ipari Parkja 80%-os kihasználtsággal üzemel, és a környékre betelepülni szándékozó cégek száma folyamatosan nő. Az ipari terület elhelyezkedéséből adódóan megfelelő helyszínt jelent a vállalkozások számára, közlekedési szempontból kedvező helyzetben van. Balástya Csongrád megyében, a Kisteleki kistérségben Kistelektől 6 km-re, Szegedtől 24 km-re fekszik. A fejlesztéssel érintett terület a Balástya, külterület 0227 hrsz. alatti ingatlan. A telek az 5-ös számú főút, a vasút és az M5-ös autópálya között helyezkedik el, közvetlenül az autópálya felhajtóra vezető országos közút mellett.

Az ingatlanon a pályázat keretében 1 db épület építése valósult meg, melyben 3 db külön üzemeltethető üzemcsarnok és a hozzájuk tartozó irodai és szociális helyiségek (öltözők, mellékhelyiségek) kerültek kialakításra. Az épület csarnokrésze nagy belmagasságú, daruzható, ehhez kapcsolódik közvetlenül a kiszolgáló funkciókat tartalmazó kétszintes épületrész. A különálló funkcionális egységek önálló bejárattal rendelkeznek, de bérlői igények alapján az épület teljes összenyitására is lehetőség van. A projekt keretében nem kerül sor eszközbeszerzésre.

További információ kérhető:

Burkolólap 2000 Kft.
Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 6.
Telefon: + 06-62/552-380
E-mail: bolt@burkololap2000.hu

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

2015.05.30.
Burkolólap 2000 Kft.

Sajtóközlemény

Telephelyfejlesztés befejeződött a Burkolólap 2000 Kft-nél Kisteleken az ipari park területén

 

A Burkolólap 2000 Kft. 98,60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program keretében “Telephelyfejlesztés” című pályázaton az Európai Regionális Fejlesztési Alapból

A projekt megvalósítása ipari terület infrastrukturális fejlesztését célozza meg Kistelek város területén. A csarnokban faipari gyártó és összeszerelő csarnok iroda és szociális kiszolgáló épület építése történik a kisteleki leghátrányosabb helyzetű kistérségének ipari parkjában.

Megvalósult fejlesztésünk közel 0,5 ha gazdasági területen került kialakításra. A fürdőszoba bútor és kiegészítő faipari gyártó és összeszerelő csarnok, iroda és szociális rész mindösszesen közel 800 m2.

Cégünk 1993. óta foglalkozik burkolóanyag kereskedéssel. A kezdetekben bérelt telephelyünk volt, majd 1996. április 1-ére megépítettük a jelenlegi telephelyünket, amely a Dorozsmai út 6. szám alatt található.
Eleinte kizárólag kiskereskedelemmel foglalkoztunk, 1997-re a növekedés üteme elérte azt a szintet, hogy belekezdhettünk az általunk forgalmazott termékek nagykereskedelmébe is. Mára már a lakossági vevők mellett, szinte az egész ország területén működik viszonteladói hálózatunk.

Az árukészletünket többnyire olasz és spanyol gyárakból, illetve saját importból származnak. A burkolóanyagok mellett fő profilunkhoz tartoznak a fürdőszobabútorok is. Kínálatunkban számos olyan áru is megtalálható, ami a fürdőszobához kellhet: szaniterek, kádak és zuhanytálcák, ragasztók és fugázó anyagok, zuhanykabinok és panelek, csaptelepek.

Cégünk fürdőszoba bútorok saját gyártásába kezd jelen pályázati támogatás segítségével.

A hosszútávú cél a vállalkozás több lábon állása mellett fa alapanyagú fürdőszoba bútorok és fa fürdőszobai kiegészítők tekintetében egy saját brand kialakítása.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 14 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 4 darab új munkahelyet teremt.

További információ kérhető:

Burkolólap 2000 Kft.

Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 6.

Telefon: + 06-62/552-380

Weboldal: http://www.burkololap2000.hu/

Email: bolt@burkololap2000.hu

szechenyi22

Sajtóközlemény

„IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE BALÁSTYÁN”

2014.03.26.

A Burkolólap 2000 Kft. 198.510.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program keretében “Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázaton az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

Burkolólap 2000 Kft. Iparterület fejlesztése Balástyán című pályázatát, a 6764 Balástya, 0227 hrsz. alatt kívánjuk végezni.

Ehhez nyertünk támogatást a Dél-Alföldi Operatív Program keretében 2012-es pályázaton a DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0026 azonosító számon.

A támogatási szerződést 2013. február 18-án írtuk alá.

Az “Iparterület fejlesztése Balástyán ” névre hallgató projekt 198.510.000 forintos támogatást nyert az Európai Uniótól, mindezt közel 133 millió forint saját forrással kiegészítve alakít ki ipari területet infrastrukturális fejlesztéssel.

 

A projekt megvalósítása ipari terület infrastrukturális fejlesztését célozza Balástya község külterületén. A 311/2007. (XI.17.) Korm. rendelet szerint a helyszín (Kisteleki kistérség) a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozik, ezért cél a gazdaság fejlődésének folyamatos támogatása, és újabb vállalkozások betelepülésének elősegítése egy vonzó ipari környezet kialakításával.

 

A beruházás megvalósítását indokolja, hogy a legközelebb található Kistelek Város Ipari Parkja 80%-os kihasználtsággal üzemel jelenleg, és a környékre betelepülni szándékozó cégek száma folyamatosan nő.

Az ipari terület elhelyezkedéséből adódóan megfelelő helyszínt jelent a vállalkozások számára, közlekedési szempontból kedvező helyzetben van. Balástya Csongrád megyében, a Kisteleki kistérségben Kistelektől 6 km-re, Szegedtől 24 km-re fekszik.

 

A fejlesztéssel érintett terület a Balástya, külterület 0227 hrsz. alatti ingatlan. A telek az 5-ös számú főút, a vasút és az M5-ös autópálya között helyezkedik el, közvetlenül az autópálya felhajtóra vezető országos közút mellett.

Az ingatlanon a pályázat keretében 1 db épület építése tervezett, melyben 3 db külön üzemeltethető üzemcsarnok és a hozzájuk tartozó irodai és szociális helységcsoportok kerülnek kialakításra. Az épület csarnokrésze nagy belmagasságú, daruzható lesz, ehhez kapcsolódik közvetlenül a kiszolgáló funkciókat tartalmazó kétszintes épületrész.

 

A különálló funkcionális egységek önálló bejárattal rendelkeznek, de bérlői igények alapján az épület teljes összenyitására is lehetőség van.

 

A projekt keretében nem kerül sor eszközbeszerzésre.

 

A projekt célja magas szintű infrastruktúrával és szolgáltatásokkal ellátott ipari terület kialakítása Balástyán, munkahelyek teremtésével.

szechenyi225